Golfutrustning

När man spelar golf behövs som bekant en hel del utrustning, framför allt i form av klubbor, men även andra saker som bag, bollar, handskar och dylikt är också något man behöver.

Golfbag

Klubbor är som sagt nog det absolut viktigaste när man spelar golf. Är man nybörjare är oftast det allra bästa att köpa ett helt set av klubbor eftersom man behöver både drivers och järnklubbor samt en putter. De flesta större sportkedjor som säljer golfutrustning säljer oftast hela set, perfekta för den som precis ska börja spela golf. I takt med att man blir bättre går det givetvis att utöka sitt set med enskilda klubbor för att förbättra spelet.

En annan sak som är nödvändig för att kunna spela är så klart bollar. Tänk på att det kan vara bra att  ha ett gäng i beredskap, så köp gärna ett pack om exempelvis tio bollar på en gång, vilket kostar runt 100 kr.

Vad man har på sig är så klart också viktigt på golfbanan. Det som har störst betydelse för spelet är troligtvis vad man har på händer och fötter. På ena handen är en golfhandske absolut att rekommendera eftersom detta underlättar slaget betydligt. Viktigt är också att ha riktiga golfskor för att få bra grepp i underlaget. En regnjacka kan också vara bra att ha ifall det skulle börja regna när man är ute på sin runda. I övrigt är det ju så klart även viktigt hur man ser ut i övrigt, då klädkoden på vissa golfbanor kan vara ganska strikt.

Andra saker som är bra att ha är givetvis en golfbag eller vagn, vilket underlättar när man ska bära sina klubbor, peggar för utslaget samt eventuella skydd för klubborna.